Mijlpaal: 500e energieadvies door energiecoaches van Energiek Alphen

Het 500e energieadvies van de energiecoaches van Energiek Alphen is een feit. Om die mijlpaal te vieren kregen alle energiecoaches afgelopen week een bezoekje met een Sinterklaascadeau van Energiek Alphen en Gemeente Alphen aan den Rijn.

Energiek alphen 400Wethouder Erik van Zuylen is enthousiast: “Het harde werk van deze energiecoaches is ontzettend belangrijk. Hun adviezen helpen bij de verduurzamingsopgaven van onze hele gemeente”.

De mogelijkheden om energie te besparen zijn in elk huis anders. Bij het ene huis is het de deur die net iets teveel tocht doorlaat. Bij het andere huis lekt de muur veel warmte. Energiecoaches zijn opgeleide vrijwilligers die op aanvraag adviseren over deze verduurzamingskansen. In een gesprek met de bewoner onderzoeken ze de mogelijkheden voor isolatie, zonnepanelen en andere manieren om energie te besparen. Deze maatregelen zorgen bijvoorbeeld voor een lagere energierekening en meer comfort in de woning. Bovendien dragen deze energiebesparende maatregelen een steentje bij aan een beter milieu.

Nauwe samenwerking

Om de energieadviezen gratis en onafhankelijk aan te kunnen blijven bieden werkt Energiek Alphen nauw samen met Gemeente Alphen aan den Rijn. Alle energiecoaches werken als vrijwilliger en zijn zelf ook bewoner van de gemeente Alphen aan den Rijn. Van Zuylen sluit af: “Bewoners helpen elkaar dus echt bij de verduurzaming van hun woning. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Wij hopen dat de energiecoaches ook komend jaar weer honderden adviezen geven aan eenieder die dat wil.”

Gesprek aanvragen

Bent u benieuwd naar de verduurzamingskansen in uw woning? Een gratis energieadvies vrijblijvend aanvragen kan op www.energiekalphenaandenrijn.nl/adviesgesprek-aanvragen. Vervolgens neemt een energiecoach van Energiek Alphen contact met u op om een afspraak in te plannen.