Pilot met gratis aanhangwagen voor Ecopark

Inwoners van gemeente Alphen aan den Rijn kunnen vanaf 3 januari 2022 gratis een aanhangwagen lenen om hun overbodige of kapotte spullen weg te brengen naar Ecopark de Limes. De gemeente is hiervoor een samenwerking aangegaan met Gromax Verhuur in Alphen aan den Rijn. Het gaat in eerste instantie om een pilot van een jaar.

gromex 400pxWethouder Erik van Zuylen (duurzaamheid en afval): “Als gemeente vinden we het belangrijk dat we spullen hergebruiken en afval goed recyclen. Dit is beter voor het milieu en noemen we ook wel de ‘circulaire economie’. Om het voor inwoners nog makkelijker te maken, kunnen ze voor maximaal twee uur een aanhangwagen huren bij Gromax verhuur aan de Van Foreestlaan 7a in Alphen aan den Rijn.” 

Kringloop

Op het Ecopark is ook een inleverpunt van Kringloop Alphen aan den Rijn gevestigd. Hier kunnen inwoners hun kleinere spullen brengen die nog een twee ronde mee kunnen. Als de spullen echt niet meer bruikbaar zijn, kunnen inwoners ze weggooien in een van de afvalbakken op het Ecopark. Grote spullen zoals kasten en tafels mogen weggebracht worden naar de locatie van de Kringloop aan de Energieweg.

Reserveren

Via alphenaandenrijn.nl/aanhangwagen kunnen inwoners de gratis aanhangwagen reserveren. Hier staat ook meer informatie over de uitleenvoorwaarden.