Minister Liesje Schreinemacher en gedeputeerde Jeanette Baljeu op PLANTARIUM I GROEN-Direkt

Minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en gedeputeerde Jeanette Baljeu, van de provincie Zuid-Holland werden dinsdag ontvangen op de beurs PLANTARIUM I GROEN-Direkt door de burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn.

Deze beurs in de Greenport Boskoop is hét evenement voor de Europese tuinplantenhandel. Minister Schreinemacher is enthousiast over het bezoek: “Wat ik meeneem is de trots die ik bij alle standhouders heb gezien. We zien mooie kansen voor een handelsmissie naar markten dichtbij, om de kwekers extra onder de aandacht te brengen”.

Ook gedeputeerde Baljeu benoemt het belang van internationale handel: “De glas en tuinbouw behoort tot één van de belangrijkste exportproducten die onze provincie rijk is. We bezitten enorm veel kennis en zijn koplopers als het om innovatie gaat. Heel mooi om het enthousiasme en gedrevenheid van de mensen uit deze sector te zien. En blij met de inzichten die ik heb op mogen doen op het gebied van het verduurzamen van de leefomgeving, door bijvoorbeeld slimmer om te gaan met water.” De gasten hebben zich door enkele exposanten laten informeren over hoe belangrijk internationale handel is voor de boomkwekerij. Ze hebben zich laten inspireren door de goede oplossingen die buitengroen biedt bij de verduurzaming van de leefomgeving.

Wethouder Noordermeer (Greenport): “met ontzettend veel trots hebben wij ons innovatieve Greenportgebied aan de minister en de gedeputeerde te laten zien. Dit gebied is een internationale speler en heeft nog veel kansen om verder te groeien. Het zou mooi zijn als er een handelsmissie wordt georganiseerd waar onze ondernemers aan kunnen deelnemen. Uiteraard hebben we ook gesproken over de kansen en uitdagingen voor de toekomst waarbij de greenport een belangrijke rol speelt in het vergroenen van onze leefomgeving.”