Nieuwe subsidie Actiefonds Armoede

Stress bij de kassa of je wel genoeg saldo hebt. Nachten wakker liggen over de energierekening. Zorgen over de kinderen die zonder ontbijt naar school gaan. Het komt steeds vaker voor. Door de stijgende prijzen hebben steeds meer mensen moeite om rond te komen.

Daarom start Gemeente Alphen aan den Rijn met de subsidie Actiefonds Armoede. Organisaties en inwoners die een activiteit willen organiseren om een groep inwoners met (financiële) problemen te helpen, kunnen hiervoor subsidie aanvragen.

Voorwaarden

De subsidie is eenmalig voor het organiseren van een groepsactiviteit binnen de gemeente. De uitvoering van de groepsactiviteit wordt gedaan door de aanvrager. Bijvoorbeeld: het organiseren van een schoolontbijt of een kookinitiatief voor de buurt. 

Lees alles over de voorwaarden en hoe u de subsidie kunt aanvragen

Wie kan aanvragen

We vinden het belangrijk dat iedereen die een collectieve activiteit wil organiseren een aanvraag kan indienen. Dit betekent dat zowel organisaties als inwoners de subsidie kunnen aanvragen.  

Budget

Organisaties kunnen maximaal € 25.000 aanvragen en inwoners maximaal € 2.500. Er is totaal € 200.000 beschikbaar. Er worden geen subsidies meer verstrekt als dit budget op is.