Steun voor Turkije en Syrië

De beelden uit Turkije en Syrië zijn hartverscheurend. We leven erg mee met de mensen in het rampgebied en met onze inwoners die betrokken zijn bij de getroffen steden en dorpen.

We beseffen dat ook hier mensen wonen die in onzekerheid leven over de situatie van hun familie en vrienden. We wensen allen veel sterkte! 

Als blijk van ons medeleven kleurt de lichtmast de komende dagen rood, wit, groen en zwart, als symbool voor de vlaggen van Turkije en Syrië. Ook hangt de komende dagen de Nederlandse vlag bij het gemeentehuis halfstok. Gemeente Alphen aan den Rijn doneert – net als veel andere gemeenten in Nederland - € 1 per inwoner op giro 555 van het Rode Kruis. Afgerond is dat een bedrag van € 115.000. 

Veel dank en waardering is er voor de medewerkers van het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR, die afgelopen maandag al vertrokken zijn naar het gebied. Ook hulpverleners uit onze Veiligheidsregio Hollands Midden maken deel uit van dit team. Wij wensen hen veel sterkte met deze moeilijke taak.