3000 koopwoningen Ridderveld krijgen warmtescan

Energiebesparende maatregelen helpen bij het terugbrengen van de energierekening. Dat is goed voor het milieu én de portemonnee. De gemeente stimuleert woningeigenaren daarom graag om energiebesparende maatregelen te treffen.

Vanuit die gedachte biedt de gemeente 3000  woningeigenaren een gratis warmtescan van de voorgevel van hun woning aan. Deze week ontvangen bewoners hier een brief over. 

Gratis warmtescan en inkoopactie

Op basis van de warmtescan ontvangen bewoners een advies. Daarin staat hoe bewoners hun voorgevel en ramen beter kunnen isoleren en hoe zij warmtelekken in de muur kunnen tegengaan. Om hier direct mee aan de slag te gaan, voegt de gemeente ook een aanbod voor een collectieve inkoop van isolerende maatregelen toe. Zo kunnen bewoners samen optrekken in de aankoop en via betrouwbare partijen een beter (prijs)voorstel voor deze maatregelen ontvangen. Ook andere bewoners in de gemeente kunnen zich aansluiten bij deze inkoopactie. 

Welke buurten ontvangen een warmtescan?

Het beste resultaat van de warmtebeeldfoto’s wordt behaald bij woningen die gebouwd zijn voor 1980. In deze huizen moet vaak veel gebeuren op het gebied van gevelisolatie en isolerende ramen. In de wijk Ridderveld staan veel koopwoningen van voor deze datum. Alle woningen die gebouwd zijn voor 1980 in de Planetenbuurt, Componistenbuurt, Edelstenenbuurt, Groenoord, Weidebloemenbuurt, Stromenbuurt, Ericapark, De Heul en Burgtenbuurt ontvangen daarom deze warmtescan.

Hoe gaat dit in zijn werk?

De foto’s worden buiten op een koude dag of nacht gemaakt als de temperatuur onder de 5°C is. Deelname is vrijwillig. Bewoners van de wijk ontvangen deze week een brief waarin de gemeente de actie toelicht. Daarin staat ook de mogelijkheid om van dit aanbod af te zien. 

Energieadviezen voor alle woningeigenaren

De gemeente biedt de rest van de woningeigenaren in de gemeente daarnaast nog andere ondersteuning aan. Zij kunnen een gratis energieadvies ontvangen. Dit kan rechtstreeks bij de energiecoaches van energiekalphen.nl. Woningeigenaren in Ridderveld komen hier ook voor in aanmerking. De warmtescanactie en het advies van de energiecoaches worden mogelijk gemaakt door de Rijksregeling Reductie Energiegebruik (RRE).

Thermogram