50 Alphenaren gingen u voor: Adopteer ook een container

In december introduceerden we de eerste containeradoptant. Een kleine maand later telt onze gemeente maar liefst 50 inwoners uit Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Zwammerdam die een ondergrondse afvalcontainer hebben geadopteerd. Wij zijn nog steeds op zoek naar nieuwe adoptanten die ook hun steentje bij willen dragen om hun buurt schoon te houden.

Iedereen is van harte welkom om zich aan te melden, alleen of met een groep buren. Ook bedrijven, scholen en clubs kunnen een container of prullenbak adopteren.

Wat doet een containeradoptant?

Iedereen woont graag in een schone buurt. Toch wordt er vaak huisvuil naast de afvalcontainers gezet. Ook raakt de container wel eens verstopt. Een containeradoptant houdt samen met de gemeente de container en de ruimte eromheen schoon en toegankelijk voor buurtgenoten. Hij of zij neemt ook contact op met de gemeente als een container stuk of vol is. Alle containeradoptanten worden uitgerust met de benodigde materialen, zoals een containersleutel, afvalgrijper en bezem. Ook krijgen zij een instructie van de gemeente voordat zij van start gaan. Het is overigens ook mogelijk om een prullenbak te adopteren.

“Ik heb veel waardering voor al die inwoners die vrijwillig de handen uit de mouwen willen steken door een container of afvalbak te adopteren. Zij leveren een mooie bijdrage aan een schone en leefbare wijk”, aldus wethouder Erik van Zuylen.

Aanmelden als vrijwilliger

Voor meer informatie over de werkzaamheden van containeradoptant en hoe u zich kunt aanmelden kijk u op de website

Ondergrondse container