N207 Leimuiden: werkzaamheden en hinder in januari en februari

De provincie Zuid-Holland start in januari 2021 met de aanpassing van het kruispunt N207 met de Dokter Stapenséastraat-Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden.

Vanaf 21 januari werkt de aannemer vier weekenden en een nacht aan de kruising. Daarnaast wordt ook het groot onderhoud aan de N207 tussen de Drechtbrug en de brug over de Ringvaart meegenomen.

Wat gaat er gebeuren?

De provincie richt de kruising opnieuw in zodat het verkeer sneller kan doorrijden en werkt hierbij samen met de gemeente Kaag en Braassem. De aannemer verbetert de rijbaanindeling met slimme verkeerslichten en een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers. Daarnaast vernieuwt hij de bushaltes.

Wanneer gebeurt dat?

De aannemer werkt in januari en februari vier weekenden en een nacht aan de kruising. Een overzicht van de werkzaamheden:

 • vrijdag 22 januari tot en met maandagochtend 25 januari (afsluiting Burgemeester Bakhuizenlaan):
  Tijdens het weekend van 22 januari (20.00 uur) tot en met 25 januari (06.00 uur) is de Burgemeester Bakhuizenlaan afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. Voor fietsers en voetgangers blijft de oversteek over de N207 open. Om de nachtelijke overlast te beperken, start de aannemer op donderdag 21 januari (overdag) met het plaatsen van damwanden. Deze werkzaamheden veroorzaken geluids- en trillingshinder en vinden het gehele weekend gedurende de dagperiode plaats.
 • vrijdag 29 januari tot en met maandag 1 februari (afsluiting Dokter Stapenséastraat):
  Tijdens de weekendwerkzaamheden van 29 januari (20.00 uur) tot en met 1 februari (06.00 uur) is de Dokter Stapenséastraat afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.
 • vrijdag 5 februari tot en met maandag 8 februari (afsluiting Dokter Stapenséastraat):
  Tijdens de weekendwerkzaamheden van 5 februari (20.00 uur) tot en met 8 februari (06.00 uur) is de Dokter Stapenséastraat afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.
 • vrijdag 19 februari tot en met maandag 22 februari (afsluiting Burgemeester Bakhuizenlaan):
  Tijdens het weekend van 19 februari (20.00 uur) tot en met 22 februari (06.00 uur) is de Burgemeester Bakhuizenlaan afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Het verkeer wordt omgeleid.
 • dinsdag 23 op woensdag 24 februari:
  Tijdens de nacht van 23 februari (20.00 uur) op 24 februari (06.00 uur) is de N207 tussen Leimuiden en de Leimuiderbrug in beide rijrichtingen volledig afgesloten voor ál het verkeer. Het verkeer wordt tijdens deze nacht omgeleid via de hoofdwegen (A4).

Vanwege de herinrichting van de kruising is het fietspad richting (en over) de Leimuiderbrug vanaf 18 januari niet bereikbaar. Er wordt vanaf 18 januari een pontje ingezet zodat fietsers van Noord- naar Zuid-Holland (en terug) kunnen komen. De pont vaart dagelijks totdat het fietspad weer is opengesteld (omstreeks 29 januari).

Alle omleidingsroutes voor fietsers en gemotoriseerd verkeer staan t.z.t. aangegeven met borden en zijn nu al online te bekijken op de pagina Verbetering doorstroming Leimuiden. De werkzaamheden zijn bekend bij de hulpdiensten.

Werkzaamheden N207