Tijdelijk parkeerterrein Thorbeckestraat sluit 10 januari 2022 definitief

Vanwege de werkzaamheden in het centrum (Stadshart Lage Zijde) in Alphen aan den Rijn, was een tijdelijk parkeerterrein aan de Thorbeckestraat ingericht. Dit tijdelijke parkeerterrein wordt vanaf 10 januari 2022 opgeheven. Het is mogelijk om te parkeren in de parkeergarage bij de Aarhof.

bord 10 400

Vanwege de werkzaamheden in het centrum (Stadshart Lage Zijde) in Alphen aan den Rijn, was een tijdelijk parkeerterrein aan de Thorbeckestraat ingericht. Dit tijdelijke parkeerterrein wordt vanaf 10 januari 2022 opgeheven. Het is mogelijk om te parkeren in de parkeergarage bij de Aarhof. Vergunninghouders mogen in alle straten in centrum Lage Zijde parkeren. Tegenwoordig óók op het Aarplein bij de Aarhof. Onderzocht wordt of in de toekomst vergunninghouders ook in de parkeergarage kunnen parkeren. 

Langs de Thorbeckestraat worden 59 woningen gebouwd (11 stadsvilla’s en 48 appartementen). In januari start het bouwrijp maken van het bouwterrein. In het tweede kwartaal start de bouw van de woningen. Eind 2023 worden de woningen opgeleverd. Daarna wordt een groene parkzone tussen de woningen en de Kromme Aar aangelegd. Ten slotte zal de Thorbeckestraat tussen de Lijsterlaan en de Vest definitief worden ingericht. Vergelijkbaar met de inrichting van het gedeelte tussen de Lijsterlaan en de Oranje Nassausingel. Ook het gedeelte van de Vest tot de ingang van de parkeergarage Aarhof krijgt dan zijn definitieve inrichting.