Betaald gebruik Ecopark vanaf 13e bezoek uitgesteld

Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn hoeven pas per 1 januari 2022 te gaan betalen vanaf hun dertiende bezoek aan afvalbrengstation Ecopark de Limes.

De gemeenteraad had ermee ingestemd dat inwoners per 1 augustus 2021 €14,95 per keer gaan betalen na twaalf gratis bezoeken aan het Ecopark. Wegens technische problemen heeft de invoering van deze maatregel vertraging opgelopen.

Invoering tarief

Gemiddeld komen inwoners twee of drie keer per jaar naar het Ecopark. Voor de meeste inwoners blijft het gebruik van het afvalbrengstation dan ook gratis. De gemeente voert het tarief vooral in om bedrijven te weren die hun grofvuil illegaal naar het Ecopark brengen. Zij zijn namelijk verplicht om hun afval af te voeren via een inzamelbedrijf.

Hoe het werkt

Het toegangssysteem bij de poort van het Ecopark telt het aantal bezoeken per afvalpas. Na het twaalfde bezoek per jaar rekent de bezoeker bij een volgend bezoek aan de poort van het Ecopark € 14,95 af met een pinbetaling. De bezoeken aan het Ecopark worden via de afvalpas geregistreerd. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) mag dit worden geregistreerd om het aanbieden van het bedrijfsafval in goede banen te leiden. 

Testperiode

Vóór de ingangsdatum van 1 januari 2022 vindt nog een testperiode plaats. Zodra meer informatie beschikbaar is, informeert de gemeente u hierover.

Maak altijd een afspraak 

Om uw afval weg te brengen bij Ecopark De Limes heeft u een afspraak nodig. Maak uw afspraak via onze website.