Bushokje met een groen dak

Dankzij de kinderraad van Alphen aan den Rijn zijn in onze gemeente vijf bushokjes met een groen dak gerealiseerd.

Het dak is groen door de sedumplantjes die op het dak liggen en de lucht schoonmaken, water opvangen, insecten aantrekken en het bushokje een beetje koeler maken. Kinderwethouder Marijse en wethouder Erik van Zuylen openden vrijdag 16 juli bij het Marsdiep in Alphen aan den Rijn het groene dak van een van de vijf bushokjes. De andere ‘groene’ bushokjes staan bij de Ridderhof, de Aarhof en het Europaplein in Alphen aan den Rijn en eentje in Benthuizen.

‘Ik ben trots dat mijn plan gekozen is’, aldus kinderwethouder Marijse. ‘Ik wil graag meehelpen om onze gemeente duurzamer te maken. Kleine beetjes maken samen het verschil.’ 
‘Ook met bushokjes kun je het verschil maken’, aldus wethouder Van Zuylen tijdens de officiële opening van het eerste groene bushokje. ‘Sedum vergroot de biodiversiteit en is ideaal voor bijen en andere insecten’.

De kinderraad ontving van de gemeenteraad € 10.000 budget om een project uit te voeren. De kinderraad kon kiezen uit drie plannen die de kinderwethouders hadden voorbereid. De kinderen kozen voor groene daken op bushokjes omdat ze groen in de gemeente en duurzaamheid erg belangrijk vinden. Elk bushokje heeft een speciaal bordje waarop staat waarom het groene dak een topidee is van de eerste kinderraad van Alphen aan den Rijn.