Koningin Julianabrug vrijdagmiddag weer toegankelijk voor alle verkeer

Vrijdag 27 augustus aan het einde van de dag is de Koningin Julianabrug weer toegankelijk voor autoverkeer in twee richtingen.

Julianabrug 400Tijdens geplande werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug is een scheur in het fietspad ontdekt. De afgelopen weken is onderzoek gedaan naar de scheur, waardoor het fietspad en een deel van de rijbaan niet toegankelijk waren voor verkeer. Omdat fietsverkeer werd omgeleid over de rijbaan, was autoverkeer slechts in één richting mogelijk.

Verkeer over de brug

Inmiddels is het eerste deel van het onderzoek uitgevoerd en is in de tussentijd het fietspad door de aannemer tijdelijk hersteld. Met het openstellen van het fietspad kan de tijdelijke route via de rijbaan komen te vervallen. Hierdoor kan het autoverkeer weer in twee richtingen gebruik kan maken van de brug. Voor de verkeersveiligheid op de brug wordt de snelheid verlaagd naar 30km/u en zijn tijdelijke barrières geplaatst, links en rechts van de autorijbaan. “Ik ben blij dat met deze maatregelen alle verkeer weer veilig gebruik kan maken van de Koningin Julianabrug in beide richtingen. Zeker omdat de scholen maandag weer van start gaan, zorgt dit voor minder verkeersoverlast en een veiligere situatie voor schoolgaande jeugd”, aldus wethouder Gert-Jan Schotanus.

Vervolg onderzoek

Royal Haskoning DHV voert in opdracht van de gemeente het onderzoek uit naar het ontstaan van de scheur en de benodigde herstelmaatregelen. Dit onderzoek is naar verwachting eind september afgerond.