Safae Ahannay is de nieuwe kinderburgemeester

Safae Ahannay is de nieuwe kinderburgemeester van Gemeente Alphen aan den Rijn voor het jaar 2021-2022. Safae zit op basisschool de Hobbitburcht in Alphen aan den Rijn en gaat na de zomer naar groep 8.

Safae AhannayZe is gekozen als kinderburgemeester op de dag vlak voor haar elfde verjaardag. Elmehdi Sassa, de eerste kinderburgemeester, gaf de ambtsketen van de kinderburgemeester aan zijn opvolger Safae Ahannay. De jury koos voor Safae omdat ze goed had nagedacht over haar plannen zoals het organiseren van gratis sportdagen voor iedereen. Met een rustige en vriendelijke uitstraling is het een dame waar je niet zomaar omheen kunt, aldus de jury. Ze weet wat ze wil voor de gemeente en heeft oog voor de mensen om haar heen. Safae: "Het is echt geweldig, want er was best hele goede concurrentie en dan verwacht je niet dat je het wordt. En dat besef je nu nog niet helemaal."
Op de selectiedag moesten de kandidaat-kinderburgemeesters drie opdrachten doen. Ze moesten een interview geven aan een journalist van Studio Alphen, een opening doen samen met wethouder Gert-Jan Schotanus en een speech houden voor de Kinderraad. De jury bestond uit de Kinderraad, raadsleden José Huls (GroenLinks), Helma van der Louw (CDA), Marjon Verkleij (CDA), wethouder Gert-Jan Schotanus en burgemeester Liesbeth Spies.

Kinderwethouders

De overige kandidaten, Féline Verkade, Simone van Zoest, Catoo van Duin, Twan Bronsveld en Beau van der Kwaak, worden kinderwethouder. Alle kandidaten hadden creatieve ideeën en hadden zich heel goed voorbereid. Belangrijke onderwerpen zijn voor hen: veiligheid op straat en in het verkeer, zwerfafval, een groene, leuke speelomgeving en pesten, vooral het voorkomen daarvan. De kandidaten zijn gekozen uit 47 inzendingen van kinderen uit de gemeente.

De ambtstermijn van de kinderraad, kinderburgemeester en kinderwethouders start na de zomervakantie 2021 en loopt het hele schooljaar 2021-2022.