Werkzaamheden Koningin Julianabrug

Momenteel vinden geplande werkzaamheden plaats aan het fietspad over de Koningin Julianabrug. Aanleiding voor deze werkzaamheden was een plaatselijk verslechterde slijtlaag en een eerder geconstateerde lekkage.

Het gaat om een plek ter hoogte van Bezemer Fitness, bij de brugopgang aan de kant van de Hooftstraat. Bij het verwijderen van de slijtlaag is een scheur in het fietspad ontdekt. De gemeente en de provincie doen onderzoek naar de aanvullende herstelmaatregelen. Dit onderzoek duurt naar verwachting zes weken. 

Afsluiting Hooftstraat

Uit voorzorg is de Hooftstraat, die onder de brug door loopt, twee weken afgesloten. In deze periode wordt op deze plek onder de brug ondersteuning aangebracht (gestut), zodat het verkeer weer onder de brug door kan. Totdat de ondersteuning is geplaatst, kan verkeer gebruikmaken van een omleidingsroute. Ook de ruimte onder de Koningin Julianabrug, verhuurd aan een ondernemer, is gedurende deze twee weken niet te gebruiken.

Verkeer over de brug

Fietsverkeer over de brug werd in verband met de werkzaamheden al omgeleid over de rijbaan. Dat blijft ook tijdens het onderzoek het geval. Autoverkeer kan net als in de huidige situatie via eenrichtingsverkeer gebruik blijven maken van de brug. Ook voetgangers kunnen van de brug gebruik blijven maken. De werkzaamheden hebben geen invloed op het vaarverkeer.