Werkzaamheden verkeersregelinstallaties President Kennedylaan

De verkeersregelinstallaties President Kennedylaan – Edelsteensingel, President Kennedysingel – Sportlaan en President Kennedylaan – Willem de Zwijgerlaan in Alphen aan den Rijn hebben meer dan 17 jaar hun diensten bewezen. Ze zijn nu aan vervanging toe. Op maandag 2 augustus wordt gestart met de vervangingen en dit zal ongeveer 4 weken duren.

Verbeteringen

De werkzaamheden bestaan met name uit het vervangen van de verkeersregelautomaten. Masten, lantaarns en lussen in het wegdek worden zo veel mogelijk hergebruikt. Voor fietsers worden er wachttijdvoorspellers geplaatst en elke voetgangersoversteek wordt voorzien van rateltikkers. Ook de afstelling van de verkeerslichten zal wijzigen. 

In 3 fasen

Tijdens de werkzaamheden zijn de verkeersregelinstallaties buiten werking. Begonnen wordt met het kruispunt President Kennedylaan – Sportlaan. De werkzaamheden zullen ongeveer 2 weken in beslag nemen. De weggebruikers kunnen in alle richtingen gebruik blijven maken van het kruispunt, maar de rijbanen worden wel versmald. Overdag zullen er verkeersregelaars aanwezig zijn. 
In de derde week van augustus is het kruispunt President Kennedylaan – Edelsteensingel aan de beurt. Hier worden de Edelsteensingel en Planetensingel afgesloten voor het verkeer en er worden omleidingsroutes ingesteld. Fietsers kunnen ter hoogte van het kruispunt tijdelijk niet de President Kennedylaan oversteken.
In de vierde week volgt dan het kruispunt President Kennedylaan – Willem de Zwijgerlaan. Hier wordt de Willem de Zwijgerlaan afgesloten. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Lijsterlaan en de Thorbeckestraat. Fietsers kunnen nog wel gebruik maken van het kruispunt.

De planning is dat op vrijdag 27 augustus alle werkzaamheden voorbij zijn.