#Altijdfit-ambassadeur Remco Pielstroom: “Gezond leven is voor mij een gewoonte”

Elke maand kiest de huidige ambassadeur voor de #Altijdfit campagne een opvolger. Albert-Jan Vonk heeft het stokje doorgegeven aan Remco Pielstroom.

Deze voormalig waterpolospeler is nu directeur van De Thermen 2, dat onder andere de twee Alphense zwembaden beheert. Nog steeds neemt beweging een belangrijke rol in zijn leven in.  

Wat doet sport met jou? 

“Ik ben altijd nauw betrokken geweest bij sport. Ik heb zelf aan topsport gedaan, waterpolo. Ik heb twee keer meegedaan op de Olympisch Spelen en landelijke, Europese en Wereldkampioenschappen. Op mijn tiende ben ik al met sport begonnen. Dit ging eigenlijk automatisch toen ik met een vriendje meeging naar het zwembad. Dit vond ik zo leuk dat ik dat steeds meer ben gaan doen. Het heeft mij veel sociaal contact gebracht. Ook nu blijf ik dagelijks bewegen. Om in een goede conditie te blijven, omdat ik me daarna prettig voel en het mijn hoofd leeg maakt. Dit zorgt ervoor dat ik in het dagelijks leven beter kan presteren.” 

Wat maakt jou #altijdfit?  

“Ik let op mijn voeding, mijn levenspatroon en beweeg dagelijks. Gezonde voeding heb ik van huis uit meegekregen, dat is vanzelfsprekend voor mij. Maar ik mag ook graag in het weekend wat lekkers eten en drinken, ik ben een echte Bourgondiër. Als het in balans is, kan dat prima.”  

Wat is zijn voor jou uitdagingen? 

“Ik stel mezelf graag uitdagingen, zoals vroeger met waterpolo of het spontaan beklimmen van de Mont Ventoux tijdens een vakantie. Het geeft een bevredigend gevoel als je je doel hebt bereikt. Dit is voor mij een rode draad in mijn leven, overal proberen het maximale uit te halen.” 

Hoe motiveer jij anderen om fitter te worden?  

“Ik laat anderen graag zien wat beweging met je kan doen. Niet alleen afvallen of het verbeteren van je conditie, maar fitter worden in de breedste zin van het woord. Het maakt je geestelijk fit en je zit lekkerder in je vel waardoor je makkelijker bepaalde problemen aankunt. Zo probeer ik bij sportieve evenementen in onze gemeente in contact te komen met mensen en deze evenementen te promoten op social media. Er zijn zoveel laagdrempelige activiteiten die je kunt doen in onze gemeente, zonder diep in de beurs te hoeven tasten. Dat is toch fantastisch?” 

Heel 2021 draagt de gemeente Alphen aan den Rijn de titel European City of Sport. Elke maand wordt een #Altijdfit-ambassadeur gekozen door zijn/haar voorganger, als onderdeel van de campagne #Altijdfit. In de maand juni is Remco Pielstroom de ambassadeur. Kijk voor meer informatie op alphenaandenrijn.nl/altijdfit