Bijzondere inwoners: Gezichten van Ridderveld

In Ridderveld zijn het bekende gezichten: 33 betrokken inwoners die de schouders eronder zetten om – ook ten tijde van corona – hun wijk fijner, mooier en veiliger te maken.

De verhalen van deze 33 betrokken inwoners zijn gebundeld in het boek “Gezichten van Ridderveld, in tijden van corona”, zodat heel Alphen aan den Rijn met hen kennis kan maken.  

Het boek is het resultaat van een serie mooie gesprekken die gebiedsadviseurs Abdelghafour Ahalli en Marco Parinussa in de wijk hebben gevoerd met hele gewone en toch hele bijzondere mensen. Zo vertelt het boek het verhaal van Conny die zich inzet om een groene ontmoetingsplek te maken van het binnenplein van haar appartementencomplex, Liban die helpt de Somalische gemeenschap voor te lichten over de coronamaatregelen en Mohamed die zich inzette voor een veilige voetbalkooi in de buurt. 

Burgemeester Liesbeth Spies: “Niks maakt mij trotser op deze mooie gemeente dan de betrokkenheid en veerkracht van inwoners die zich met hart en handen inzetten voor hun gemeenschap. Ik hoop dat deze 33 voorbeelden een inspiratie mogen zijn voor veel andere Alphenaren om hun leefomgeving ook steeds een beetje mooier te maken”.  

Bekijk het boek Gezichten van Ridderveld, in tijden van corona