Gratis energieadvies, nu ook voor huurders!

Huurders van woningcorporaties Habeko wonen en Woonforte in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen nu ook een gratis energieadvies van een energiecoach aanvragen!

De Alphense huurderscorporaties hebben met ondersteuning van de gemeente vijf energiecoaches opgeleid. De opleiding is verzorgd door de Woonbond en wordt afgesloten met een certificaat. Afgelopen week reikte Erik van Zuylen, wethouder Duurzaamheid, de certificaten uit aan de energiecoaches. 

Nu ook voor huurders 

Voorheen konden alleen eigen woningbezitters een gratis adviesgesprek met een energiecoach aanvragen. Maar ook huurders kunnen energiebesparende maatregelen treffen. Huurdersorganisaties Stichting BewonersBelangen Habeko Wonen, Huurdersorganisatie Groente Hart van Woonforte en Gemeente Alphen aan den Rijn bieden daarom nu huurders de mogelijkheid aan, om gratis advies te krijgen van een energiecoach.  

Meer comfort én een lagere energierekening 

Slimme energiebesparing kan huurders veel opleveren. Bij de één is het de deur die net iets teveel tocht doorlaat. Bij de ander lekt de muur veel warmte. Het zijn problemen waar u als huurder zelf misschien niet iedere dag bij stilstaat. Toch zijn ze vaak makkelijk op te lossen, met de juiste kennis in huis. Energiebesparende maatregelen leveren meer comfort op in een woning én een lagere energierekening. Voor één van de mogelijke maatregelen krijgt u de materialen gratis van de energiecoach. Bovendien draagt u zo ook nog uw steentje bij aan een beter milieu. 

Samenwerking 

De samenwerking komt voort uit de meerjarenafspraken tussen de Alphense woningcorporaties en de gemeente. In 2020 is de samenwerking van start gegaan. Gemeente Alphen aan den Rijn ondersteunt dit project, ook financieel. Afgelopen januari hebben de energiecoaches voor huurders hun opleiding afgerond. Vanwege de coronamaatregelen kon het uitbrengen van energieadvies aan huurders op dat moment niet van start gaan. Daar komt nu verandering in.  

Hoe werkt het? 

Als u een energieadvies aanvraagt, neemt een energiecoach contact met u op om een afspraak te maken bij u thuis. De energiecoaches komen bij u thuis voor een gesprek en geven u graag tips om de energierekening te verlagen. Samen met de energiecoach kiest u de gratis maatregel uit. U kunt een adviesgesprek aanvragen via de e-mail. De energiecoaches nemen contact met u op om een afspraak in te plannen. Huurders van Habeko Wonen kunnen mailen naar energieadvies@sbhw.nl. Huurders van Woonforte kunnen mailen naar energieadvies@hogh.nl