Looptijd Stimuleringsfonds ondernemerscollectieven verlengd

Het gemeentebestuur heeft in mei 2020 het Stimuleringsfonds ondernemerscollectieven opgericht om ervoor te zorgen dat ondernemers tijdens de coronapandemie (een deel van) hun omzet konden blijven genereren. De looptijd van het fonds is nu verlengd tot 31 december 2021.

Het fonds steunt projecten vanuit ondernemerscollectieven die voor een brede groep ondernemers in deze tijd van meerwaarde zijn. Ondernemerscollectieven kunnen een beroep doen op het fonds als hun initiatief een corona-gerelateerde aanleiding heeft en positief bijdraagt aan de Alphense economie.  

Het Stimuleringsfonds liep tot 1 juni 2021. Hoewel de maatregelen steeds verder versoepeld worden en de harde lockdown achter ons ligt, heeft de coronapandemie flinke impact (gehad) op ondernemers. Meerdere ondernemersorganisaties hebben aangegeven ook na 1 juni 2021 het Stimuleringsfonds te willen behouden. Sommige sectoren, met name retail en horeca, hebben nog te weinig vet op de botten voor het financieren van collectieve activiteiten om consumenten te trekken. Voor hen is het Stimuleringsfonds onder andere van meerwaarde, met het oog op economisch herstel. 

Voor het Stimuleringsfonds was voor de periode 1 juni 2020 tot 1 juni 2021 een budget van  € 300.000 beschikbaar. Van dit bedrag is nog € 109.435 beschikbaar voor nieuwe aanvragen. Op onze site staat informatie over de voorwaarden voor het aanvragen van een bijdrage.