Meer karton en papier, wat doet de gemeente en wat kunt u doen?

In het afgelopen jaar zijn we steeds meer online gaan bestellen. Hierdoor gooien we meer papier en karton weg en raken de ondergrondse containers sneller vol.

papiercontainer met dozenklep 400Gemeente Alphen aan den Rijn leegt de containers vaker, maar toch kan het voorkomen dat u een volmelding op de container ziet. Meestal zit de container dan niet helemaal vol, maar zitten er grote stukken karton klem. 

Mogelijke oplossingen

Om te voorkomen dat containers te snel vol of verstopt raken, doet de gemeente onderzoek naar mogelijke oplossingen zoals het plaatsen van extra containers, perscontainers en bovengrondse containers. Daarnaast zijn afgelopen weken op 15 verschillende locaties in de gemeente nieuwe papiercontainers met een aparte dozenklep geplaatst. De komende maanden testen we het effect van deze dozenkleppen.

Scheuren, snijden of springen

Maak voor de huidige papiercontainers het karton goed klein. Als dit niet gebeurt, dan raken de containers te snel vol of verstopt. Karton kleiner maken kan op drie eenvoudige manieren: scheuren, snijden of springen. Kleine verpakkingen kunt u meestal makkelijk kapot scheuren of plat stampen. Grote verpakkingen kunt u het beste thuis alvast in stukken snijden.

Groot papier en karton

Heeft u veel en groot papier of karton en past dit niet in de container? U kunt dit gratis inleveren bij ons afvalbrengstation Ecopark De Limes. Vergeet niet hiervoor een afspraak te maken. Maak eenvoudig online uw afspraak