Regenboogvlag wappert bij gemeentehuis

Op de dag dat het Nederlands elftal in Budapest de achtste finale speelt hees wethouder Han de Jager de regenboogvlag bij het gemeentehuis. Dat deed hij samen met een aantal raads- en commissieleden.

regenboogvlag gemeentehuis 400De gemeente geeft hiermee gehoor aan de oproep van belangenvereniging COC. Samen met alle regenboogsteden, gemeenten en provincies geven we zo een signaal af tegen elke vorm van uitsluiting en voor acceptatie van LHBTIQ+. In Hongarije is een wet ingevoerd die het afbeelden en het ‘propageren’ van een andere geaardheid dan de heteroseksuele verbiedt. Door het hijsen van de regenboogvlag laat Nederland zien dat wij wél belang hechten aan de fundamentele mensenrechten. En tegen discriminatie van LHBTIQ+-ers zijn. #AlphenMarketing laat de zendmast aan de Alphense Rijnhaven, op de dagen dat Nederland in dit EK-toernooi speelt, afwisselend in regenboogkleuren en in oranje verlichten. We steken zo LHBTIQ+-ers in Hongarije een hart onder de riem en laten we de LHBTIQ+-gemeenschap in Nederland zien dat we achter hen staan.

Regenbooggemeente

Als regenbooggemeente en European City of Sport spreken wij ons uit tegen elke vorm van uitsluiting en voor acceptatie van LHBTI+-ers. Iedereen is gelijkwaardig. Heeft de vrijheid om te houden van wie die wil. En heeft het recht zichtbaar zichzelf te kunnen zijn. Waar die vrijheid wordt beknot, er gediscrimineerd wordt of zelfs mensen niet veilig zijn, treedt de overheid actief op (uit het Regeerakkoord 2017: Vertrouwen in de toekomst).