Staatssecretaris praat met Alphense gedupeerden toeslagenaffaire Belastingdienst

Wethouder Han de Jager ontving donderdag 17 juni staatssecretaris Van Huffelen op het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. De staatssecretaris sprak daar vandaag met negen gedupeerden.

Bezoek 400Maatwerkgesprekken

In onze gemeente zijn 129 ouders getroffen door de problemen met kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst compenseert hen daar financieel voor. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Met de gedupeerde inwoners heeft de gemeente contact gelegd en worden maatwerkgesprekken gevoerd om te kijken waar de gemeente in kan ondersteunen.

Gemeente helpt ouders

“Het is belangrijk dat er volop aandacht is voor deze inwoners en dat hen recht wordt gedaan waarmee ze hopelijk het vertrouwen terugkrijgen in de overheid. De gemeente doet er alles aan om deze ouders te helpen hun leven weer op de rit te krijgen,” aldus wethouder Han de Jager.
Van Huffelen, staatssecretaris van Financiën - Toeslagen en Douane gaat wekelijks met gedupeerde ouders in het hele land in gesprek. Ze wil graag zelf van ouders horen wat de problemen met de kinderopvangtoeslag voor hen betekenen.