Vraag een mantelzorgcompliment aan!

In de gemeente Alpen aan den Rijn zijn elke dag talloze mensen actief als mantelzorger. Zij verzorgen dagelijks of wekelijks op vrijwillige basis een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste. De gemeente vindt het belangrijk om deze mensen in het zonnetje te zetten.

Dank Mantelzorgcompliment 400Dit doet de gemeente met een mantelzorgcompliment. Het mantelzorgcompliment is een geldbedrag van € 200 dat mantelzorgers ontvangen als waardering voor de geboden hulp. Heeft u iemand in uw familie, vrienden- of kennissenkring die langdurig en onbetaald zorg aan u verleent? Dan kunt u uw mantelzorger bedanken met een mantelzorgcompliment. U vraagt dit bij de gemeente aan.

Aanvragen mantelzorgcompliment

U kunt het mantelzorgcompliment online aanvragen op www.alphenaandenrijn.nl/mantelzorgcompliment. Hier vindt u ook de voorwaarden. Heeft u geen internet of DigiD? Dan kunt u iemand in uw omgeving om hulp vragen door diegene te vragen naarde website te gaan en het Aanvraagformulier Mantelzorgcompliment 2021 uit te printen. Of u belt met 14 0172 en vraagt de gemeente u het formulier toe te sturen. Het ingevulde formulier kunt u dan terugsturen naar het adres dat op het aanvraagformulier staat. Hulp nodig bij invullen? Maak dan een afspraak met het Serviceplein, door te bellen met 14 0172 optie 1.

Goed om te weten

Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u het mantelzorgcompliment per post thuis. Zo kunt u het compliment zelf aan uw mantelzorger geven. De mantelzorger krijgt er ook uitleg bij over hoe de € 200 verzilverd kan worden (verzoek om uitbetaling). Het compliment wordt uitbetaald op 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg. Vraag het mantelzorgcompliment vóór 1 oktober 2021 aan. Daarna kunnen wij geen aanvragen meer in behandeling nemen.