Winnaars Jos Brink oeuvre- en innovatieprijs 2021

Iedere twee jaar kent het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de Jos Brinkprijs toe aan een persoon of organisatie die zich inzet voor de acceptatie van LHBTI’s. Dit jaar won ook de in Alphen aan den Rijn geboren Naomie.

regenboogvlag 400Op 30 mei werd de Jos Brink Oeuvreprijs uitgereikt aan Glen Helberg (psychiater en activist). Glenn Helberg zet zich in voor de LHBTI-gemeenschap (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen) en voor de Arubaanse en Antilliaanse LHBTI-beweging. De in Alphen aan den Rijn geboren Naomie Pieter nam de innovatieprijs in ontvangst. Naomie Pieter zet zich als queer rolmodel in voor de emancipatie van de zwarte LHBTI-gemeenschap. Als regenbooggemeente waarderen wij hun inzet enorm en wij feliciteren Naomie en Glen van harte met deze mooie prijzen.

Wij vroegen Naomie waar zij het meest trots op is en welke boodschap zij mee wil geven aan de Alphense samenleving: ‘Ik ben echt trots op alles wat ik doe. Van de vrouwenemancipatie-boot tot Black Pride. Deze prijs ontvangen is een hele eer. Alphenaren, vergeet niet om te dromen! Als je het kan dromen of verbeelden, dan ook je het ook werkelijkheid maken. Onmogelijk bestaat niet!’