Alphen aan den Rijn sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Gemeente Alphen aan den Rijn is sinds 1 maart 2021 aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem (MMA). Hiermee willen wij de veiligheid in onze gemeente vergroten.

Meld Misdaad AnoniemVeiligheid is niet alleen een taak van politie en justitie. Ook inwoners en de gemeente hebben een rol. Naast gemeente Alphen aan den Rijn sluiten de andere gemeenten in het district Alphen aan den Rijn - Gouda zich aan. Zij ondertekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt door de aansluiting bij MMA rechtstreeks signalen over criminaliteit en fraude, net als de politie en justitie.

Samen werken aan de veiligheid

Burgemeester Spies ziet deze aansluiting bij MMA als een belangrijke stap waarmee gemeente, politie en justitie gezamenlijk de aanpak van ondermijnende criminaliteit kunnen versterken. "Aansluiting bij MMA betekent dat belangrijke informatie van anonieme tipgevers ook met de gemeente wordt gedeeld. Met die informatie kunnen we bepaalde ontwikkelingen beter in de gaten houden of verbanden leggen die bijdragen aan het opsporen van criminele activiteiten. Zo blijven we ons in Alphen aan den Rijn inzetten om onze de veiligste 100.000+ gemeente van Nederland te blijven".

Anoniem melden

MMA is zeven dagen per week bereikbaar via 0800 - 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden

Meer informatie over criminele ondermijning