Asfalt op Prins Bernhardlaan/Eisenhowerlaan vervangen

In april en mei 2021 kan wegverkeer hinder ondervinden van de werkzaamheden op de Prins Bernhardlaan en Eisenhowerlaan in Alphen aan den Rijn.

Asfalt vervangen bij kruispunten weerzijden brug

Eind april wordt in Alphen aan den Rijn gestart met herstelwerkzaamheden op de Prins Bernhardlaan/Eisenhowerlaan tussen de verkeerslichten met de Hoorn en de Burgemeester Bruins Slotsingel.

In de avond/nacht van 20-4 20.00 uur t/m 21-4 06.00 uur is de doorgang van dit werkvak beperkt voor met name het verkeer dat Alphen aan den Rijn inkomt (uit noordelijke richting). Deze bestuurders worden verzocht om de omleiding te volgen via de President Kennedylaan.
Zie kaart 1 onder dit bericht.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het frezen, lussen slijpen en asfalteren van de opstelruimte voor de verkeerslichten bij aansluiting met de Hoorn en bij de verkeerslichten Burgemeester Bruins Slotsingel.

Groot onderhoud asfalt tussen brug - Burg. Bruins Slotsingel en voegen brug

Hierna wordt in twee fasen groot onderhoud uitgevoerd aan de asfaltverharding op de Eisenhowerlaan over het gedeelte Dr. A. Schweitzerbrug – Burgemeester Bruins Slotsingel. 
Gelijktijdig worden de voegovergangen van de Dr. A. Schweitzerbrug vervangen door geluidsarmere voegovergangen. 

In de periode 28 april tot en met 7 mei wordt de asfaltdeklaag en de voegovergangen in de oostelijke rijbaan (richting Ridderveld) vernieuwd. 
Zie kaart 2 onder dit bericht.
Zodra dit gereed is, volgt de westelijke rijbaan (richting centrum) in de periode 10 tot 21 mei.
Zie kaart 3 onder dit bericht.

Werkzaamheden 

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het frezen van asfalt, het aanbrengen van een nieuwe geluidreducerende asfaltdeklaag tussen de brug en de Burgemeester Bruins Slotsingel en het vernieuwen van de voegovergangen in de Dr. A. Schweitzerbrug in zowel de rijbanen als de fiets- en voetpaden.

Omleiding en bereikbaarheid 

Om te zorgen dat het verkeer tijdens de uitvoering van her groot onderhoud gebruik kan blijven maken van de weg wordt de weg voor gemotoriseerd verkeer tijdelijk teruggebracht van een 2-baansweg naar een 1-baansweg. 
Gedurende de werkzaamheden aan de oostelijke fiets- en voetpaden worden fietsers en voetgangers omgeleid via de Koningin Julianabrug. Het fietspad aan de westzijde van de brug (centrum in) is te smal om hier veilig de fietsers en voetgangers in twee richtingen over te leiden. 
Bij de werkzaamheden aan het westelijke fietspad, wordt het fietsverkeer via het oostelijke fietspad geleid. 

1. In de avond/nacht van 20-4 20.00 uur t/m 21-4 06.00 uur:

1. In de avond/nacht van 20-4 20.00 uur t/m 21-4 06.00 uur
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Van 28 april tot en met 7 mei:

2. Van 28 april tot en met 7 mei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Van 10 tot 21 mei:

3. Van 10 tot 21 mei