Demissionair minister Schouten plant boom in Prinses Irenebos en schrijft kaart aan nieuwe Bomenminister

Maandagmiddag 8 maart plantte demissionair minister Schouten (Ministerie van LNV) samen met de kinderburgemeester Elmehdi Sassa en de kinderwethouders een esdoorn in de bomencirkel in het Prinses Irenebos.

Ze plantte deze boom niet alleen om aandacht te vragen voor bomen en het klimaat in aanloop naar de verkiezingen, maar ook als dank voor haar inzet voor bomen en bossen. Minister Schouten plant boom

Onder het bewind van minister Schouten is de Bossenstrategie geschreven. Hierin wordt onderkent hoe onmisbaar bomen zijn. Ook wordt onderstreept hoe belangrijk het is dat leerlingen zelf op de basisschool een boom planten onder schooltijd. Door deze oproep van de minister zullen meer gemeenten deelnemen aan de Nationale Boomfeestdag dit najaar op 10 november. Minister Schouten schreef, op speciaal groeipapier, haar toekomstwens voor de bomen op een kaart die naar de nieuwe Bomenminister wordt gestuurd. 

Beste nieuwe Bomenminister,
Mijn bomenwens voor de toekomst is:
Elk kind een boom laten planten in zijn/haar basisschooltijd.

Kinderburgemeester Elmedhi, en kinderwethouders Day, Marijse, Jialina en Charlotte schreven ook hun bomenwens aan de nieuwe Bomenminister. Elmedhi mocht de minister kort toespreken en benadrukte het belang van bomen en groen. Elmehdi: ' Als kinderraad van Alphen vinden we groen heel erg belangrijk. Daarom hebben we een speciaal project om groene daken op bushokjes te maken en daarom zijn vandaag met het hele kindercollege hier aanwezig. Om jullie te helpen bij het planten en onze wensen voor de toekomst op te schrijven."

Boomfeestdag dit najaar

Burgemeester Liesbeth Spies en Boomfeestdag-voorzitter Albert Verlinde hopen dat bomen ook door de nieuwe Bomenmister op de kaart worden gezet. Ook zij schreven hun toekomstwens voor de bomen op. Op 10 november vindt in Alphen aan de Rijn de uitgestelde Nationale Viering van de Boomfeestdag plaats. Op deze natuurdag zal prinses Irene, samen met haar zoon prins Carlos, de laatste boom in de bomencirkel planten.

Bomen op de kaart

Stichting Nationale Boomfeestdag ontwikkelde het lespakket: ‘Zet bomen op de kaart voor de nieuwe Bomenminister’ voor groep 6 en 7. Dit gratis door scholen te bestellen lespakket roept leerlingen op om hun bomenwensen naar de nieuwe Bomenminister te sturen. Ze schrijven hun wens op groeipapier, dat is papier met bloemzaadjes. De kaarten worden later dit jaar aangeboden aan de nieuwe Bomenminister. Als alle kaarten gelezen zijn, worden de kaarten op een veld gelegd waardoor de wensen echt gaan groeien en er een schitterend bloemenveld ontstaat. Het pakket is binnenkort via boomfeestdag.nl/bomenminister aan te vragen.