Begraven in Alphen aan den Rijn

In december van 2020 heeft de gemeenteraad van Alphen gevraagd aan het college een visie te schrijven over de 7 gemeentelijke begraafplaatsen die nu nog in gebruik zijn.

Om deze visie goed te kunnen schrijven zijn we erg benieuwd naar hoe u de uitvaartmogelijkheden die de gemeente biedt ervaart. Op welke manier zou u om willen gaan met begraven, cremeren en de begraafplaatsen? Zijn de huidige voorzieningen voldoende en hoe ziet de toekomst van de begraafplaatsen er volgens u uit? 

Wensen voor laatste rustplaats 

Met deze online vragenlijst die van 7 tot en met 23 mei beschikbaar is, wil de gemeente meer inzicht krijgen in de wensen van haar inwoners. Het onderzoek gaat voornamelijk over de uitstraling, groenonderhoud, dienstverlening en informatievoorziening, duurzaamheid, tarieven en toekomstige plannen. U kunt in de vragenlijst aangeven hoe u tegen deze zaken aankijkt en of er zaken zijn die de gemeente zou moeten veranderen.

Aan het einde van de vragen kunt u uw e-mailadres opgeven, als u op de hoogte gehouden wilt worden over de uitkomst van dit onderzoek. De vragenlijst zal daarna gebruikt worden om 3 toekomstscenario’s uit te werken, die voorgelegd zullen worden aan de raad. Invullen kost enkele minuten.  

 

Oosterbegraafplaats