Kleurrijke vlaggen wapperen voor oude raadhuis

Wethouder Han de Jager heeft vanochtend de regenboogvlag en transgendervlag gehesen. Hiermee geven we de boodschap af dat we open staan voor diversiteit en vragen we extra aandacht voor acceptatie van onze LHBTI- inwoners.

IDAHOT 2021Het is vandaag IDAHOBIT (Internationale Dag Tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans-, en Interseksefobie). Een internationale dag waarop we samen laten zien tegen elke discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie of geslachtskenmerken te zijn. Iedereen verdient de vrijheid en veiligheid om altijd en overal, zichtbaar zichzelf te kunnen zijn. Dit is helaas niet vanzelfsprekend. 

Gemeente Alphen aan den Rijn wil een gemeente zijn waar niet wordt gediscrimineerd, ook niet op basis van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie of geslachtskenmerken. Daarom is onze gemeente één van de 54 regenbooggemeenten die met de minister van onderwijs een intentieverklaring getekend hebben. Deze gemeenten zetten zich actief in voor de acceptatie, emancipatie, en veiligheid van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI’s). 

We zijn pas écht vrij als iedereen dat is. Spreek u daarom uit voor vrijheid, solidariteit, verbinding, gelijkwaardigheid en diversiteit en laat zien dat niemand er alleen voor staat!