Njetwork: jong in Alphen aan den Rijn

Sinds kort draait het jongerenplatform Njetwork. Njetwork is een co-creatie van jongeren, maatschappelijke instellingen, lokale kunstenaars en Gemeente Alphen aan den Rijn. Het is een plek waar de activiteiten vanuit de verschillende organisaties samen komen. Maar vooral ook de plek waar je activiteiten vindt die jongeren zelf bedenken en organiseren.

Njetwork 3Waarom Njetwork? 
Njetwork gaat NJET over werk maar over fun! Het is het Alphens antwoord op de eenzaamheid die veel jongeren parten speelt. De J staat voor Jeugd/Jongeren/Jongvolwassenen en de gehele naam gaat over het netwerk van jongeren, ondernemend Alphen aan den Rijn, de gemeente en haar partners.  

Voor én door jongeren  
Het is de bedoeling dat jongeren het platform zoveel mogelijk zelf gaan beheren en inrichten zodat het echt van hen wordt! Op allerlei manieren kunnen jongeren bijdragen aan Njetwork. Bijvoorbeeld door een activiteit te organiseren of als tekstschrijver voor de website en social media, verslaggever, cameraman/vrouw of presentator. Jongeren die ideeën hebben voor activiteiten of op een andere manier willen bijdragen kunnen contact opnemen met Njetwork.