Onderhoud fietspad Willem de Zwijgerlaan over de Koningin Julianabrug

In de zomervakantie staat onderhoud gepland aan het fietspad op de Willem de Zwijgerlaan in Alphen aan den Rijn; het deel dat over de Koningin Julianabrug heen voert. De slijtlaag van het fietspad is aan vervanging toe.

Tijdens de werkzaamheden wordt fietsverkeer via de rijbaan langs de werkzaamheden geleid. De rijbaan wordt te smal door gebruik van een werktent (noodzakelijk bij slecht weer in verband met vocht en temperatuur), om ook het gemotoriseerde verkeer over die rijbaan te laten passeren. Voor de tent is de breedte van trottoir, fietspad en middenberm nodig. De brug wordt in één rijrichting afgesloten voor autoverkeer.
Autoverkeer vanuit de Lijsterlaan richting Prins Bernhardlaan wordt omgeleid via de Burgemeester Bruins Slotsingel (zie hieronder). 

Planning

De werkzaamheden zijn gepland in de vakantieperiode, zodat hinder voor verkeer zoveel mogelijk wordt beperkt. Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd: van 19 juli 07.00 tot 25 juli 18.00 uur en van 23 augustus 07.00 uur tot 27 augustus 18.00 uur.
onderhoud fietspad over de Koningin Julianabrug