Wethouder Schotanus benoemt eerste ambassadeur European City of Sport

In onze gemeente gebeurt van alles op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Gemeente Alphen aan den Rijn draagt dit jaar dan ook de titel ‘European City of Sport’. Vandaag start daarom de campagne #Altijdfit. Daarmee inspireren we iedereen om te blijven bewegen. Wethouder Schotanus (sport) benoemde vandaag de eerste ambassadeur van deze campagne: Albert-Jan Vonk voorzitter van korfbalvereniging Tempo.

“Sport en bewegen als middel voor een vitale samenleving. Het woord ‘vitaliteit’  kenmerkt Tempo als geen ander. Iedereen kan er sporten op elk niveau. De club heeft een sterke G-afdeling. Wat opvallend is, is de groep trouwe vrijwilligers die verbonden is aan de club. Tempo komt nooit handjes te kort. Tempo is ook ‘vitaal’ omdat de club zich op eigen kracht maatschappelijk inzet. Door het terrein open te stellen voor andere verenigingen. Zeker ook in coronatijd. Als voorzitter is Albert-Jan een echte ambassadeur voor sport, bewegen en vitaliteit in de breedste zin van het woord.” Aldus de wethouder.

Estafette
Albert-Jan Vonk is de eerste ambassadeur van de campagne #Atijdfit. Hij geeft volgende maand het stokje door aan de volgende persoon binnen onze gemeente die dagelijks mensen inspireert op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Dat kan een vereniging zijn, een lokale ondernemer of een partij die zich op een andere manier inzet op het gebied van vitaliteit. 

Sport in deze gemeente
Als gemeente geloven wij in de kracht van sport en bewegen voor een vitale samenleving. Vitale mensen zitten beter in hun vel en zijn gelukkiger. Ook wordt in een fitte samenleving minder gebruik gemaakt van de gezondheidszorg. De titel van European City of Sport 2021 sluit goed aan bij deze doelen. Met de titel ‘European City of Sport’ geven we een extra impuls aan de aandacht voor sport en bewegen in Alphen aan den Rijn.

De campagne #Altijdfit ziet u het komende jaar overal terug in het straatbeeld, bij lokale evenementen en online. Kijk voor meer informatie op www.alphenaandenrijn.nl/altijdfit  

Portefeuillehouder: Gert-Jan Schotanus