Aandacht voor onze ouderen

De coronacrisis is voor iedereen zwaar, zeker voor onze ouderen. Maar we kunnen veel doen. Een kort bezoekje aan de deur, een kaartje in de brievenbus. Zo houden we oog voor elkaar.

Mevrouw bij haar voordeurMet Tom in de buurt, Adviesraad Samenleving, Rode Kruis organiseren we op 10, 11 en 12 december voordeurgesprekken bij alle inwoners van 80 jaar en ouder in onze gemeente. Voor een praatje aan de deur en om te vragen of we wat kunnen betekenen.
Deze actie is een vervolg op de voordeurgesprekken in mei van dit jaar. Deze werd toen enorm gewaardeerd. Nu, zo vlak voor de feestdagen gaan we weer langs alle circa 3.600 voordeuren in de hele gemeente. Het grootste verschil is dat we nu werken met vrijwilligers uit onze gemeente. Eerder werkten we met de 'Ready2Helpers' van het Rode Kruis. Die kwamen uit de regio en soms ook daarbuiten. We gaan deze Alphense vrijwilligers zoveel mogelijk inplannen in hun eigen wijk of dorp. Zo proberen we ook de sociale cohesie te stimuleren.

Zorgvuldig

De vrijwilligers en professionals die voor ons op pad gaan tekenen allemaal een geheimhoudingsverklaring. Er wordt zorgvuldig met adresgegevens omgegaan. Hier zien wij nauwkeurig op toe. Onze vrijwilligers dragen allemaal een hesje. Zo zijn zij herkenbaar. Daarnaast krijgen zij een badge waarop staat dat zij werken als vrijwilliger voor deze actie.
Vanzelfsprekend houden we ons aan de RIVM-richtlijnen.