Bus en bed, in plaats van bier en ballonnen

Perry Kasbergen had al negentien jaar een goedlopend bedrijf in feesten en evenementen, toen de coronacrisis zijn hele business lam legde. De Alphense ondernemer besloot het niet met lede ogen aan te zien en gooide het roer om.

Perry naast vrachtwagen“In het voorjaar kregen we te maken met de ene afzegging na de andere, en na een paar weken viel de telefoon zelfs helemaal stil. Als ondernemer maak je dan een berekening hoe je het met zo min mogelijk kosten zo lang mogelijk kunt volhouden. In onze branche werken we gelukkig veel met nulurencontracten, maar ik heb ook vijf vaste mensen in dienst. Om die aan het werk te houden heb ik contact gezocht met DHL en sindsdien bezorgen we pakketjes. Vijf dagen per week zijn we met twee van onze bussen onderweg. En natuurlijk, het liefst organiseer ik feestjes, maar nu dat niet kan, pak ik alles aan om de vaste kosten te dekken.

In de zomer leek het er even op dat de markt zich herstelde, maar die hoop werd weer de grond in geboord toen de tweede golf uitbrak. Een bevriende Alphense ondernemer vertelde me dat hij nog mensen kon gebruiken om matrassen te bezorgen en bedden in elkaar te zetten. Dat doe ik er nu ook bij, want samen met de pakketjes en de uitkering van het Rijk helpt het mij de winter door. Het is mooi dat we elkaar als ondernemers een beetje kunnen helpen. Ik ben ervan overtuigd dat ik een mooi bedrijf heb opgebouwd en dat het straks weer helemaal losgaat als mensen weer feest mogen vieren. Je voelt dat iedereen het ontzettend mist. 2020 is zakelijk niet het jaar geworden waarop ik hoopte, maar ik sta er nog altijd positief in. Intussen blijf ik in ieder geval bezig en zichtbaar. Als je wilt werken, kun je werken, dat heb ik altijd gezegd. Het is een kwestie van overleven totdat de boel weer aantrekt."