Buurtbussen rijden weer

Vanaf maandag 30 november kunnen inwoners uit Zwammerdam en Boskoop weer gebruik maken van de handige Buurtbus.

BuurtbusDe bussen bieden de mogelijkheid om op eenvoudige wijze van Zwammerdam naar Alphen aan den Rijn (buurtbus 722) en van Boskoop-Oost naar Boskoop-West (buurtbus 728) en vice versa te reizen. Buurtbus 722 De Meije stopt onder andere bij de Aarhof, het ziekenhuis in Alphen aan den Rijn en het station in Alphen. Buurtbus 728 stopt onder andere bij het station Boskoop, Boskoop Oost en het winkelcentrum. De route die de buurtbussen rijden is te zien op de routekaartjes en de dienstregeling op www.buurtbusboskoop.nl en www.buurtbusdemeije.nl.
Langs de route zijn diverse vaste opstappunten (met de herkenbare groen-witte bordjes), hoewel de chauffeur ook voor een vriendelijk opgestoken hand zal stoppen.

De bus is aangepast aan de coronamaatregelen, waardoor het voor de reizigers en de chauffeur veilig is. Iedereen in de bus draagt vanzelfsprekend een mondkapje. De bus is rolstoeltoegankelijk en ook de hond mag mee. De kosten per rit zijn € 1,30  en te betalen met pinpas of OV-chipkaart. Ook zijn ritkaartjes te verkrijgen bij Primera.

Arriva, Gemeente Alphen aan den Rijn en Provincie Zuid-Holland maken de buurtbus financieel mogelijk.