Even voorstellen: KHABBAZ

KHABBAZ is het nieuwe cultuurplatform van culturele instellingen, kunstenaars, organisatoren en verenigingen van héél de gemeente Alphen aan den Rijn.

  De naam staat voor de bundeling van de beginletters van de dorpen Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude Dorp en – Rijndijk, Aarlanderveen, Boskoop, Benthuizen, Zwammerdam en Alphen aan den Rijn.

Het cultuurplatform en de onafhankelijke cultuurmakelaar zijn voortgekomen uit het participatietraject voor de cultuurvisie in 2019. Vandaag is de website van het nieuwe platform gelanceerd door wethouder Erik van Zuylen van Kunst en Cultuur, en de cultuurmakelaar Kristien van den Oever.

KHABBAZ linkt en verbindt kunst en cultuur 

Op Cultuurplatform KHABBAZ komen de culturele makers en organisatoren samen om uit te wisselen, zich te ontwikkelen en projecten af te stemmen. Zo bundelen ze krachten en zetten kunst en cultuur hier sterker op de kaart! KHABBAZ wil het eigen karakter van dorp en wijk in de gemeente versterken. Door samenwerking en bijzondere programma's op verrassende plekken, binnen en buiten. Want KHABBAZ wil kunst en cultuur verbinden met alle inwoners, jong en oud, met diverse culturele of sociale achtergronden, gender en inwoners met een beperking.

Doelen 

KHABBAZ streeft naar meer samenwerking. Onderling tussen de leden en met andere partners in de gemeente Alphen aan den Rijn. Ze stimuleert kennisdeling en ontwikkeling. Ook wil KHABBAZ expliciet kunst & cultuur op de kaart zetten in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Ook voor inwoners

KHABBAZ-online is de plek waar de culturele makers te vinden zijn en alles rondom kunst en cultuur gebundeld is . Inwoners kunnen op www.KHABBAZ.nl terecht voor een overzicht van het culturele aanbod in de gemeente maar ook om zich aan te sluiten bij een toneelgroep, fotoclub of koor. Op zoek naar een kunstzinnige hobby; KHABBAZ is dé plek om u te oriënteren. 

Cultuurmakelaar

De cultuurmakelaar Kristien van den Oever is de spin in het web. Zij verbindt, faciliteert en ondersteunt culturele makers. Ze spot samen met het platform kansen voor kunst en cultuur om nieuwe ontwikkelingen en broedplekken te initiëren. Om individuele instellingen, kunstenaars en verenigingen te ondersteunen houdt ze wekelijks spreekuur: Elke dinsdagmiddag van 15 tot 17 uur in de Nieuwe Muziekschool (het oude raadhuis) in Alphen aan den Rijn (tijdens de gedeeltelijke lockdown zijn de gesprekken digitaal). De cultuurmakelaar is te bereiken via cultuurmakelaar@khabbaz.nl of 06 5019 0811.