Ga in gesprek tijdens de Week van Respect

Respect voor uzelf, elkaar en de omgeving. Daar draait het om in de landelijke Week van Respect van 9 tot en met 15 november 2020.

Twee handen die een 'boks' gevenGemeente Alphen aan den Rijn staat voor een samenleving waar niet wordt gediscrimineerd en iedereen zichzelf kan zijn. In de Week van Respect staan we stil bij de diverse samenleving die we zijn. Met workshops en de lancering van een bijzonder platform. Doe ook mee!

Activiteiten Week van Respect 

Maandag 9 november: Workshop: hoe ben je LHBTI+ sensitief?

Door Eveline van der Putte en Herman Boers.
In deze interactieve en afwisselende workshop gaan we in op de specifieke situatie van - vooral oudere-LHBTI+-ers. Wat weet u hier eigenlijk echt van af? En wat kunt u doen om de aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit te vergroten? U krijgt hiervoor praktische tips en handvatten van ons. Na afloop ontvangt u een digitale goody bag met informatie, instrumenten en mogelijkheden om morgen mee aan de slag te gaan. Voor aanmelden ga naar Training LHBTI+ sensitief, respect voor elkaar.

Dinsdag 10 november: Inspiratiesessie Anders kijken - Hoe bent u cultuursensitief?

Soms kunnen goed bedoelde intenties uitmonden in onbegrip, pijn of verdriet bij de ander. Wat betekent cultuursensitief zijn en in hoeverre leeft dit bij uzelf of een ander?
In deze online inspiratiesessie neemt Kasuaris u mee in haar kijk op cultuursensitiviteit. 
Meer informatie en aanmelden via Anders kijken.  Aanmelden kan tot uiterlijk 7 november.

Donderdag 12 november: Lancering digitaal platform Alpheninclusief

Op donderdag 12 november, vanaf 15.00 uur, zullen Stichting voor Inclusie en discriminatiebestrijding (iDb) en lokale partners de website Alpheninclusief lanceren. Dat zal gebeuren tijdens een digitale netwerkbijeenkomst waarvoor geïnteresseerde organisaties en burgers zullen worden uitgenodigd om mee te praten en mee te denken over hoe het platform kan worden ingezet om non-discriminatie en inclusie te bevorderen. Tevens vertelt Gemeente Alphen aan den Rijn hoe zij het inclusiebeleid vorm geeft. 
De website is onderdeel van het programma ‘Exclusief voor Inclusief’, een initiatief van Stichting iDb om aandacht te vragen voor aansprekende en inspirerende initiatieven die door verschillende partijen worden ontplooid om van Alphen aan den Rijn een inclusieve en veilige stad te maken. 
Meer informatie en aanmelden: Lancering Alphenincusief.nl