Schrijf u in voor de Online Duurzame Huizenroute in november en december

Een comfortabel en energiezuinig huis is extra belangrijk nu mensen meer tijd in huis doorbrengen. Maar hoe krijgt u dat voor elkaar? Via de Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.600 huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen.

Dit jaar kunt u van 7 november tot 15 december online in contact komen met deze huiseigenaren. Via een videoverbinding laten huiseigenaren zien hoe zij hun woning duurzamer maakten en gaan zij met de bezoekers in gesprek. Schrijf u in voor een online bezoek of deel zelf uw verhaal via www.duurzamehuizenroute.nl

De Duurzame Huizen Route is een platform vol met ervaringsverhalen over duurzaam wonen. Gemeente Alphen aan den Rijn ondersteunt dit initiatief, zodat inwoners geïnspireerd worden door goede voorbeelden; zoals isolatie, een warmtepomp, natuurlijke materialen of een aardgasvrij huis.

Vanwege de coronamaatregelen gebeurt het bezoek dit jaar online, door middel van videogesprekken. De online Duurzame Huizenroute vindt plaats van 7 november t/m 15 december 2020. Dé kans om ook eens binnen te kijken bij een huis aan de andere kant van Nederland, bijvoorbeeld bij een huis dat lijkt op uw eigen woning of met een specifieke maatregel. In de loop van de komende weken wordt de lijst met bezoekmogelijkheden steeds verder aangevuld. Na inschrijving ontvangt u een duidelijke instructie over hoe het videogesprek in zijn werk gaat. Er plek voor 8 bezoekers per video-ontmoeting. 

Zelf ervaring delen

Heeft u al duurzame stappen gezet? Deel dan ook uw ervaring en meld uw woning aan als voorbeeld. Elke ervaring is welkom; of het nu gaat om HR++-glas of gevelisolatie of het volledig aardgasvrij maken van een huis. U bent overigens niet verplicht om ook deel te nemen aan de Online Duurzame Huizenroutre via een videogesprek. Het is ook waardevol als u alleen uw voorbeeldwoning en uw ervaringen op de website deelt.

Nationale Duurzame Huizen Route