Werkzaamheden Eisenhowerlaan

Bij normale (weers-)omstandigheden wordt de kruising van de Eisenhowerlaan met de Horstenweg en Het Oude Ambacht in Alphen aan den Rijn maandag 30 november 6.00 uur weer opengesteld voor al het verkeer. Tegelijkertijd starten dan de reconstructiewerkzaamheden aan het weggedeelte tussen het kruispunt van de Eisenhowerlaan met de Horstenweg en Het Oude Ambacht naar de N207.

Jeltje de Bosch KemperstraatTijdens de werkzaamheden rijdt het autoverkeer op de Eisenhowerlaan (in beide richtingen) over een baan. Afslaan richting de Jeltje de Bosch Kemperstraat is gedurende de werkzaamheden niet mogelijk. Er wordt een omleiding ingesteld voor zowel auto- als fietsverkeer. Naar verwachting zijn de werkzaamheden vrijdag 18 december 16.00 uur afgerond. 

Indian Summer

De hele Eisenhowerlaan in Alphen aan den Rijn wordt opgeknapt en krijgt een nieuwe fundering en nieuw asfalt. In de middenberm worden de bomen die door essentaksterfte van slechte kwaliteit zijn verwijderd en één op één vervangen. De bomen die nog gezond zijn, blijven staan. Ook worden plantvakken aangelegd. Door de gemeenteraad is besloten dat de doorgaande wegen in Alphen aan den Rijn (ook wel de groene hoofdstructuur genoemd) een bepaalde uitstraling moeten hebben. De groene hoofdstructuur loopt vanaf de Zeeman tot aan de Zegerbaan en heeft als thema 'Indian Summer' meegekregen: verschillende Esdoorntypes en enkele andere boomsoorten die uitblinken door hun herfstverkleuring. In het najaar worden de nieuwe bomen geplant, zodat deze onder de juiste omstandigheden kunnen groeien.

Lees meer over de reconstructie Eisenhowerlaan.