Winterterras horeca straks mogelijk

De coronamaatregelen zorgen ervoor dat de horeca gesloten moet blijven. Onduidelijk is nog hoe zich dit de komende maanden ontwikkeld.

Terras Aarhaven“Dit treft de horeca heel hard en daarom wil het college graag perspectief bieden voor betere tijden. Hopelijk slagen we er met elkaar in om het virus terug te dringen zodat het niet te lang duurt totdat horeca weer open mag. Daarom gaat het college ruimhartig om met aanvragen voor buitenterrassen. We willen ondernemers graag aanmoedigen om gebruik te maken van duurzame alternatieven voor gas- en elektrische heaters om de terrassen te verwarmen zoals bijvoorbeeld verwarmingskussens of infrarood terrasverwarming. We bekijken momenteel op welke manier we ondernemers straks kunnen ondersteunen hierin,” aldus wethouder Gerard van As.

Wanneer de horeca weer open mag zal dit naar verwachting alleen kunnen op basis van de 1,5 meter maatregel. Dit zorgt voor beperkter gebruik van de binnenruimte. Als de corona-maatregelen het toelaten en horeca mag weer open, dan kunnen horecaondernemers deze winter hun terras overkappen tot 1 april 2021. Onder de voorwaarde dat zij voor de overkapping een terrasvergunning hebben. Het overkappen van terrassen wordt alleen toegestaan op ‘reguliere’ terrassen en niet op de extra meters die men mag gebruiken tot 1 april 2021. De gemeente roept ondernemers op om niet te lang te wachten met het indienen van de vergunning voor een overkapt terras. Dit om ervoor te zorgen dat als de horeca weer open mag, de vergunning maar vast geregeld is.