Alphense zendmast oranje tijdens Orange the World  


Soroptimistclub Alphen aan den Rijn en gemeente Alphen aan den Rijn vragen ook dit jaar aandacht voor de wereldwijde actie: Orange the World.

Dit is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen, die elk jaar van 25 november tot en met 10 december wordt georganiseerd. In deze periode vinden in meer dan 100 landen acties plaats om aandacht te vragen voor geweld waarmee vrouwen en meisjes wereldwijd nog altijd worden geconfronteerd.  

Orangetheworld400pxDe kleur oranje 

De kleur oranje staat in deze context voor een zonsopgang in een stralende, optimistische toekomst zonder geweld voor iedere vrouw en ieder meisje. Wereldwijd worden manifestaties gehouden en gebouwen oranje verlicht om duidelijk te maken dat geweld tegen vrouwen moet stoppen! Gebouwen die oranje kleuren zijn bijvoorbeeld: de Erasmusbrug in Rotterdam, het gemeentehuis in New York, het hoofdkantoor van de Europese Commissie in Brussel en de historische Amman Citadel in Jordanië. In onze gemeente zal de zendmast in deze actieperiode oranje kleuren. 

Wat te doen bij (huiselijk) geweld 

Bent u slachtoffer van huiselijk geweld, of krijgt u signalen dat iemand anders hiermee te maken heeft, dan kunt u voor advies terecht bij Veilig Thuis via veiligthuishollandsmidden.nl. Bij een onveilige thuissituatie kunnen volwassenen en kinderen ook snel de juiste hulp vinden via www.hulpapp.nl. Via deze website kunnen zij op een eenvoudige en duidelijke manier contact leggen met hulpinstanties die op het moment van zoeken ook daadwerkelijk bereikbaar zijn. In de HulpApp staan ook de contactgegevens van uw wijkagent. 

Via fier.nl kunt u 24 uur per dag terecht voor hulp bij loverboyproblematiek, eergerelateerd geweld, mensenhandel, kindermishandeling, huiselijk geweld, seksueel geweld of (vroegkinderlijk) trauma. Voor hulp of advies bij sekswerk en mensenhandel, kunt u terecht bij shop-denhaag.nl

Soroptimist International 

Soroptimist International (een internationale netwerkorganisatie van werkende vrouwen) maakt zich al een eeuw sterk voor de positie van vrouwen en kinderen en streeft onder andere naar het uitbannen van geweld tegen vrouwen en meisjes. Voor meer informatie kunt u de websites orangetheworld.nl en soroptimist.nl raadplegen.