De selectie voor de Vrijwilligersprijs is bekend!

De jury heeft uit alle ingezonden nominaties een selectie gemaakt voor de Vrijwilligersprijs. De jury bestaat uit raadsleden Ank de Groot en Michel du Chatinier en de winnaars Vrijwilligersprijs 2020 Voedselbank Alphen en Lenie Dingemanse.

Vrijwilligersprijs 2021De selectie in de categorie personen bestaat uit:

André van Dam 

Zet zich al meer dan 10 jaar in voor sportvereniging RKSV Wilskracht. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van sportgroep Ritmische Gymnastiek. De gymnasten van deze groep draaien op nationaal niveau mee en regelmatig vallen zij in de prijzen.   

Jeroen Steensma 

Is al jaren actief als buddy bij zorgcentrum Oudshoorn. Ondanks zijn gezondheid gaat een aantal keer in de week naar Oudshoorn om daar te ‘mens erger je nieten, te schaken, of een stukje te wandelen met zijn buddy’s. Voor zijn buddy’s betekent hij veel en in Oudshoorn is hij een graag geziene vrijwilliger. 

Jannie van der Vliet 

verzorgt met veel liefde de cliënten van de hospice in de laatste fase van hun leven. Zij staat de cliënten met veel warmte en zorg bij en biedt familie en bezoekers een luisterend oor. Daarnaast doet mevrouw Van der Vliet al ruim 20 jaar vrijwilligerswerk bij de Hooge Burch in Zwammerdam.   

In de categorie organisaties zijn genomineerd:

Speeltuin Kindervreugd 

De vrijwilligers doen er alles aan om de kinderen leuk en veilig in een afgeschermde omgeving te laten spelen. Kindervreugd is een leuke, grote speeltuin, waar volop plek is om te spelen. Er is elke dag toezicht van een vrijwilliger. Ook organiseren de vrijwilligers diverse activiteiten zoals kinderbingo, knutselen, halloween, carnaval en een nieuwjaarsdisco.  

Alphen Schittert 

De vrijwilligers van Alphen Schittert zetten zich maandelijks in om de stad op te schonen. De acties van Alphen Schittert dragen bij aan een fijne leefomgeving en meer bewustwording over afval en zwerfvuil. Alphen Schittert hoopt met hun acties andere bewoners aan te sporen om samen voor een schone en leefbare stad te zorgen. 

Hospice Alphen 

De vrijwilligers van Hospice Alphen geven met geduld en souplesse veel persoonlijke aandacht aan hun cliënten en bezoekers. Hoe ze de Hospice draaiende houden is uniek; meer dan honderd vrijwilligers zetten zich hiervoor in. De vrijwilligers zorgen voor een prettig en huiselijk afscheid met de juiste verzorging voor iemands laatste dagen.  

Stemmen kan tot 1 december

Alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen stemmen op één vrijwilliger en/of één organisatie via www.alphenaandenrijn.nl/alphensehelden.

De winnaars worden op 10 december bekend gemaakt.