Klimaatburgemeester maakt zich hard voor Green Deal Duurzaam Streekvoedsel

In het kader van de Nationale Klimaatweek (28 oktober t/m 4 november) heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat Liesbeth van Bemmel benoemd tot de eerste klimaatburgemeester voor de gemeente Alphen aan den Rijn.

Liesbeth is samen met haar man eigenaar en oprichter van voedselbos Benthuizen. Vanuit deze rol heeft zij het initiatief genomen voor een Green Deal Duurzaam Streekvoedsel.

Op dinsdag 2 november was de aftrap op het gemeentehuis in het bijzijn van de ‘echte’ burgemeester Liesbeth Spies en wethouder duurzaamheid Erik van Zuylen. In deze Green Deal wil de klimaatburgemeester de kansen en belangen van duurzame lokale voedselproductie inventariseren en de belemmeringen waar mogelijk oplossen. 

Wethouder Erik van Zuylen is blij dat gemeente Alphen aan den Rijn een klimaatburgemeester rijker is. Ook juicht hij het initiatief voor een Green Deal Duurzaam Streekvoedsel van harte toe. Erik: “Met deze Green Deal zetten we gezamenlijk stappen om te komen tot een lokale en breed gedragen duurzame lokale voedselproductie. Een voedselbos draagt immers bij aan het verkleinen van onze CO2 voetafdruk.”

Eetbaar Alphen

De gemeente Alphen aan den Rijn jaagt duurzame voedselproductie aan via Eetbaar Alphen. Zij beschouwt een bewustere omgang met toegankelijk, lokaal voedsel als een belangrijke bijdrage aan de gezondheid, leefbaarheid en samenleving. Eetbaar Alphen streeft naar meer eetbaar groen in de stad en informeert, stimuleert en ondersteunt initiatieven die hier een positieve bijdrage aan leveren.