´Respectvol samenleven doen we samen!´ 

Gemeente Alphen aan de Rijn organiseert tijdens de jaarlijkse nationale bewustwordingscampagne De Week van Respect, een tal aan activiteiten voor haar inwoners.

Van 8 tot en met 11 november worden jong en oud gestimuleerd om samen te zorgen voor een inclusieve samenleving waarbij iedereen meedoet en lastige onderwerpen als religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie altijd besproken kunnen worden. Respect is namelijk nog nooit zo'n belangrijk thema geweest als de laatste jaren en verdient de volledige aandacht van ons allemaal.

Ruimte voor verschillen 

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft het voorkomen en bestrijden van discriminatie hoog op de agenda staan, want in Alphen is geen plaats voor uitsluiting. Samen met iedereen die maatschappelijke verantwoordelijkheid wil nemen, zetten we ons in om van de stad een plek te maken waarin we elkaar met respect behandelen, begrip tonen en waar ruimte is voor verschillen.  

Programma  

Dit jaar openen burgemeester Spies en wethouder De Jager de week op 8 november via een videoboodschap. Zij vertellen waarom we het als gemeente zo belangrijk vinden om respectvol met elkaar om te gaan. Verder zijn er gastlessen over bijvoorbeeld discriminatie en uitsluiting. We staan tijdens een inspiratiesessie stil bij culturele diversiteit en empathie. Maar ook kunt u kennismaken met de regenboogalliantie of naar het Alzheimer-café waar iedereen welkom is met vragen. Daarnaast gaat Alphen Vitaal in gesprek met sportaanbieders over hun maatschappelijke taak. Hun doel is dat alle inwoners fysiek en mentaal vitaal zijn en meedoen in de samenleving. En op 11 november wordt de week afgesloten met DAVID, een prachtig toneelstuk gebaseerd op en geïnspireerd door persoonlijke verhalen van de acteurs en geïnterviewden over seksuele diversiteit en het christelijk geloof.  

Meld je snel aan! 

Alle informatie over de activiteiten vindt u terug op de website Alphen inclusief. Via deze site kunt u zich ook aanmelden. We zien u graag bij een of meerdere activiteiten. 

David voorstelling