Hoogtepunten Week van het Werk 2023

De Week van het Werk was een week bomvol inspirerende evenementen zoals de HR-kring, Go4it! beroepenmanifestatie en Banenparade met Open Hiring Café.

Het thema duurzaam werk(t) stond centraal. In dit artikel blikken we terug op deze succesvolle week.

Go4it! beroepenmanifestatie en Hackathon

Na de digitale kick off op 30 oktober vond de Go4it! beroepenmanifestatie plaats in het Archeon op 31 oktober en 1 november, waar meer dan 1500 VMBO-scholieren kennismaakten met verschillende beroepen en sectoren, waaronder voedsel, groen, techniek, zorg, welzijn, zakelijke dienstverlening, veiligheid, ICT en creatieve industrie. Tijdens de tweedaagse Hackathon in het Archeon gingen zo’n 50 IT-studenten aan de slag met een casus uit het bedrijfsleven. Elke groep had een mix van specialismen om IT-oplossingen te bedenken die niet alleen effectief zijn, maar ook gebruiksvriendelijk. Deze Hackathon werd begeleid door mboRijnland in samenwerking met lokale Alphense IT-bedrijven.

Van minder kansen naar meer kansen en werkgelegenheid

Op 31 oktober was de HR-kring bij Buurten &Zo. Het ging over het ontdekken van kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, verteld door gemotiveerde ervaringsdeskundigen. Onder andere juriste Jiska Ogier deelde haar persoonlijke verhaal, waarin ze obstakels overwon en kansen benutte. Met partijen bespraken we de mogelijkheden en acties om direct aan de slag te gaan.

Hartstikke Sociaal Bokaal

Op 2 november werd de Hartstikke Sociaal Bokaal uitgereikt aan boomkwekerij M.J.G. de Jong uit Boskoop tijdens een ontbijtbijeenkomst bij Rijnvicus. Deze prijs erkent hun inzet voor inclusiviteit en kansen bieden binnen hun kwekerij. Ook vertelde  een zeer inspirerend verhaal van over zijn doelstellingen en uitdagingen.

Banenparade met Open Hiring Café

De Week van het Werk werd afgesloten met een hoogtepunt. De Banenparade met het Open Hiring Café in het gemeentehuis op 4 november. Hier konden werkzoekenden en werkgevers elkaar ontmoeten en kansen ontdekken. Er waren 50 ondernemers en meer dan 750 bezoekers aanwezig. Dit heeft gezorgd voor 225 vervolggesprekken tussen werkgevers en werkzoekenden.

Iedereen bedankt!

We willen alle ondernemers en bezoekers bedanken voor deze geslaagde Week van het Werk! Daarnaast bedanken we alle betrokken organiserende partijen van de Week van het Werk zoals de VOA, Gemeente Alphen aan den Rijn, Alphen Marketing, EDBA, UWV, WerkVinden, Holland Rijnland, Rijnvicus en mboRijnland.

Wanneer is de volgende Week van het Werk?

Zet ook alvast de volgende Week van het Werk in uw agenda. Deze is van 28 oktober tot en met 2 november 2024. Ook is een voorjaarseditie half maart 2024. Houd www.deweekvanhetwerk.nl in de gaten voor meer nieuws.