Week van Respect: 6 tot en met 12 november

Als gemeente vinden wij respect een belangrijk thema en staat het voor een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn.

foto week van respect 2023 169 450In de week van respect staan we stil bij de diverse samenleving die we zijn. De gemeente Alphen aan den Rijn kent al enkele jaren een eigen Week van Respect tijdens deze nationale week.

Activiteiten 

Hoe gaan we op een respectvolle manier met elkaar om? Doe mee en laat u tijdens verschillende activiteiten inspireren. Deel uw ervaringen en vergroot onderling begrip. Iedereen kan een bijdrage leveren aan een inclusieve omgeving waar we ons allemaal thuis voelen en geaccepteerd worden. Zo worden er onder andere gastlessen op scholen gegeven door collegeleden en raadsleden, kunt u een ontmoetingslunch bijwonen in de huiskamer van AquaRijn en kunnen kinderen lekker bewegen voor hun Nijntje beweegdiploma. Ook gaat het kindercollege en de kinderraad in gesprek met de schone buurtcoaches en de opschoonvrijwilligers over respect voor uw omgeving. Daarnaast vindt er een stadsgesprek plaats en gaan lokale partners en actieve bewoners van de Alphense wijk Ridderveld in gesprek over ontwikkelingen die invloed hebben op verruwing en polarisatie binnen hun wijk en hoe deze opgelost kunnen worden. 

Meer informatie 

Meer dan 200 gemeenten en maatschappelijke organisaties, duizenden scholen, sportclubs en jongerenwerkers doen in heel Nederland mee aan de jaarlijkse nationale bewustwordingscampagne.  

Informatie over het hele programma en waar u moet zijn, vindt u op de website van Alphen Inclusief.

Respectvol samenleven doen we samen!