75 jaar VN: Alphense zendmast kleurt blauw

In aanloop naar de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties (VN) op 24 oktober, zijn deze week in heel Nederland gebouwen blauw verlicht. Ook de Alphense zendmast kleurt deze week VN-blauw.

De VN werd net na de Tweede Wereldoorlog, opgericht vanuit de idealen van internationale solidariteit en gezamenlijke inzet voor vrede en veiligheid. Nu – 75 jaar later – is de VN nog steeds een belangrijke speler op het gebied van internationale samenwerking voor onder andere mensenrechten en mondiale veiligheid, maar ook om een oplossing te vinden voor het klimaatprobleem en het migratievraagstuk. Deze week wordt landelijk aandacht gevraagd voor vrede en vrijheid, en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen waar Alphen aan den Rijn zich ook aan heeft verbonden. Als Global Goals-gemeente laten wij zien dat we als gemeente onderdeel zijn van de wereldgemeenschap en ons medeverantwoordelijk voelen voor het aanpakken van wereldwijde uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en gelijke kansen.

De zendmast is deze week iedere avond blauw verlicht tot 24 oktober 21.00 uur. Na 21.00 uur staat de zendmast uit ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht, waarmee we aandacht vragen voor energiebesparing.

Kleur zendmast

De basiskleur van de Alphense zendmast is wit-groen-wit. Dit staat symbool voor de centrale ligging van Alphen aan den Rijn in het Groene Hart. Bij bijzondere gelegenheden of vieringen wordt de kleur van de zendmast aangepast. Kijk op AlphenLinkt.nl voor de volledige lichtkalender.
 

VN 75 jaar