Dit zijn de Alphense Vrijwilligershelden van 2020

De vrijwilligers van de Voedselbank Alphen aan den Rijn en Lenie Dingemanse zijn de winnaars van de Vrijwilligersprijs 2020.

uitreiking vrijwilligersprijsDe Voedselbank Alphen aan den Rijn voorziet al jarenlang iedere week minima van een eten en andere levensmiddelen en helpt een groot aantal gezinnen en alleenstaanden het hoofd een boven water te houden. Lenie heeft de prijs gewonnen voor haar werk voor ’t Gilde Alphen aan den Rijn en het Parkinson Café. Beiden kregen een cheque ter waarde van €500 uit handen van wethouder Han de Jager.

Speeltuin Kindervreugd en Marco Zwijnenberg eindigden op de tweede plaats. Trekkertrek Koudekerk aan den Rijn en Steve Zondag werden derde. Ook zij kregen een financiële bijdrage voor hun vrijwillige activiteiten.

Begin dit jaar konden alle inwoners van de gemeente hun Vrijwilligersheld nomineren. Een jury bestaande uit raadsleden Marjon Verkleij en Petra Hoogenes en de winnaars van de Vrijwilligersprijs 2019 Wilja Wollendorf en Anneke Zirkzee van Het Schoutenhuis, hebben uit alle inzendingen drie organisaties en drie vrijwilligers geselecteerd. Eerder dit jaar konden alle inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn hier op stemmen. Vanwege het coronavirus is de prijs later, op 2 oktober, uitgereikt.

Met de Vrijwilligersprijs wil de gemeente aandacht vragen voor alle vrijwilligers in de gemeente en het waardevolle werk dat zij doen.