Een campagne voor en met inwoners

Misschien heeft u ze al wel gezien op straat, of op internet: posters en banners van Gemeente Alphen aan den Rijn waarin de voordelen van zelfstandig zijn en blijven voor senioren onder de aandacht worden gebracht.

Twee dames op de fietsMaar is u ook iets opgevallen aan de mensen die op de foto staan in deze campagne?

‘Echte’ mensen

Omdat deze campagne speciaal gericht is op de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn, was het niet meer dan logisch om voor de foto’s alleen te werken met mensen die daadwerkelijk in de gemeente wonen. Dus als u dacht bij het zien van de posters ‘hé, die ken ik’, dan kan dat kloppen.

Niet straks, maar nú

De campagne heeft als doel mensen bewust te maken en op tijd na laten te denken over hoe zij zo lang en prettig mogelijk zelfstandig kunnen blijven leven. Dat hebben de personen die in de campagne te zien zijn ook gedaan. Ze gaan er op uit, genieten van de kleine en de grote dingen en zijn zelfstandig. Soms doordat ze een beetje hulp krijgen met bijvoorbeeld praktische zaken.

U hoeft het niet alleen te doen

De gemeente helpt daarbij samen met haar samenwerkingspartners. Het gaat hierbij om onderwerpen variërend van verhuizen, verbouwen, hulp, vrijwilligerswerk, gezellige activiteiten of een cursus aan de slag met uw smartphone. Daarom zeggen we, net als in de campagne; Tot straks, op www.lekker-lang-zelfstandig.nl