Gratis energiescan voor VvE’s

Om Vereniging van Eigenaars (VvE’s) te helpen te verduurzamen biedt Gemeente Alphen aan den Rijn hen een gratis energiescan én begeleiding bij het besluitvormingsproces aan.

Energiescan aan de voordeurInmiddels hebben 20 VvE’s van dit aanbod gebruik gemaakt. Het goede nieuws is dat we nóg 10 energiescans inclusief begeleiding kunnen aanbieden. Heeft uw VvE interesse? Wacht niet langer en meld uw VvE meteen aan voor een gratis energiescan. De besluitvorming over het uitvoeren van energiebesparende maatregelen kan dan plaatsvinden in uw eerstvolgende Algemene Ledenvergadering. De energiescan is alleen bedoeld voor VvE’s in de gemeente Alphen aan den Rijn met minimaal 10 appartementen/woningen.

Waarom een energiescan?

Erik van Zuylen, wethouder duurzaamheid, is enthousiast over de energiescan voor VvE’s: “Een duurzame woning betekent een lagere energierekening en meer wooncomfort. Bovendien is een lager energieverbruik beter voor het milieu.” Een deskundig adviseur komt langs en brengt in kaart welke maatregelen uw VvE het beste kan nemen om energie te besparen of op te wekken. De energieadviseur helpt ook bij het nemen van beslissingen voor duurzame maatregelen.

Aanmelden voor een energiescan

Voor meer informatie en de voorwaarden e-mailt u naar kgriffioen@alphenaandenrijn.nl onder vermelding van ‘energiescan VvE’s’. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld.